Proste ciasto kruche ze śliwkami pod kruszonką. Śliwki po upieczeniu miękną tworząc warstwę przypominającą powidła śliwkowe, dlatego ciasto smakuje tak dobrze. Zarówno spód ciasta jak i kruszonkę przygotowujesz z tego samego ciasta, co pozwala zaoszczędzić dużo czasu. To jeden z najszybszych przepisów na kruche ciasto ze śliwkami. Najlepiej upiec je wieczorem, wyjąć z piekarnika i pozostawić do rana do całkowitego wystudzenia. Ciasto nie jest za słodkie, warstwa śliwkowa smakowicie przełamuje smaki. To tak... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl