Nastał sezon na truskawki i rabarbar. Truskawki częściej goszczą w mojej kuchni, rabarbar rzadziej, ale tym razem połączyłam je w jedno i wyszła mi smaczna zupa. Składniki : 10 łodyg jak najbardziej czerwonego rabarbaru ok. 25 dag truskawek mała laska cynamonu cukier makaron Przygotowanie : Rabarbar i truskawki dokładnie umyć, truskawki pozbawić szypułek Rabarbar pokroić w kostkę i wrzucić do ok. 1 i 1/2 l. wody Po krótkim zagotowaniu rabarbaru, przecedzić go i odrzucić, a wodę pozostawić do dalszego gotowania ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula