Przepis na : obiad
Składniki : ok. 50 dag wątróbki 1 cebula, duże jabłko sól, pieprz, liść laurowy, tłuszcz do smażenia( u mnie smalec gęsi) mąka P rzygotowanie : Umytą, pozbawioną żyłek i osuszoną wątróbkę oprószam mąką Obieram cebulę i jabłko Na gorący tłuszcz na patelni wykładam wątróbkę i smażę z obu stron, pokrojoną cebulę dokładam w momencie gdy przerzucę wątróbkę na drugą stronę, wrzucam liść laurowy, przykrywam pokrywką i smażę do lekkiej miękkości cebuli Na drugiej patelni smażę krótko jabłko pokrojone w ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula