Składniki : 1 średnia cukinia mała główka świeżej, białej kapusty 4 małe ziemniaki 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 2 marchewki mała pietruszka i taki sam seler 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, masło Przygotowanie; Marchew, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek, ziemniaki obrać, cukinię, paprykę umyć Warzywa pokroić wg uznania, ale raczej cienko, posypać majerankiem, lekko solą i pieprzem Kapustę poszatkować i lekko posolić i posypać pieprzem Wkładać do rękawa do pieczenia warstwami, wpie... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula