Truskawki pasteryzowane we własnym sosie

Truskawki pasteryzowane we własnym sosie

Truskawki pasteryzowane we własnym sosie

 Sezon na truskawki rozpoczęty.  Kompotów raczej z nich nie robię, ale takie we własnym sosie tak.Przydadzą   się   do deserów. W słojach wyglądają bardzo apetycznie, a moja mała  Wnuczka   patrząc na tak przygotowane truskawki stwierdziła: "chciałabym by już była zima   to babcia da mi spróbować..."   Ale czy doczekają zimy...? :) Składniki : truskawki  cukier Przygotowani e: Umyte i odszypułkowne truskawki kroimy w plasterki Układamy je dość cia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.