Sezon na truskawki rozpoczęty. Kompotów raczej z nich nie robię, ale takie we własnym sosie tak.Przydadzą się do deserów. W słojach wyglądają bardzo apetycznie, a moja mała Wnuczka patrząc na tak przygotowane truskawki stwierdziła: "chciałabym by już była zima to babcia da mi spróbować..." Ale czy doczekają zimy...? :) Składniki : truskawki cukier Przygotowani e: Umyte i odszypułkowne truskawki kroimy w plasterki Układamy je dość cia... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula