Składniki na ciasto: po szklance cukru, mąki i kaszy manny 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na nadzienie jabłkowe: ok. 1 i 1/2 kg obranych jabłek ok. łyżki cynamonu 170 g masła zamrożonego, by łatwo się ścierało Przygotowanie : Mąkę, kaszę i cukier wymieszać w misce Jabłka zetrzeć na tarce, posypać cynamonem i wymieszać Przygotować foremkę wyłożoną papierem do pieczenia Na dno foremki wysypać ok. 1/2 sypkich składników, na to wyłożyć więcej niż 1/2 startych jabłek, zasypać połową pozostałych ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula