Składniki : mała główka białej kapusty 1 cebula 1 konserwowy ogórek 1 marchewka sól, sok z cytryny pieprz, oliwa, cukier, koperek Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, posypać lekko solą, pognieść rękoma i pozostawić na ok.15 min. Marchew, ogórek i jabłko zetrzeć na drobnej tarce, cebulkę pokroić Kapustę odcisnąć, dodać przygotowane warzywa, posypać mielonym pieprzem -wymieszać Przygotować marynatę z oliwy, cytryny i cukru lub miodu, polać- wymieszać Można zamiast marynaty dodać majonez, posypa... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula