Przepis na : deser
Składniki : 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru plus do posypania tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Jajka utrzeć z cukrem Dodawać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem, jogurt i ocet Dokładnie wymieszać mikserem W garnuszku rozgrzać tłuszcz ( u mnie smalec), kłaść niewiele masy łyżką, smażyć na rumiano z obu stron Posypać cukrem pudrem. Przepis dostałam od koleżanki. Nie jest to może szczyt wypieków cukier... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula