Ta jajecznica z drożdżami wzbogaci nas w witaminy z grupy B, aminokwasy, sole mineralne.Składniki: 5 - 10 dag drożdży piekarskich, świeżych 1 duża cebula 2 jajka szczypta kostki rosołowej pieprz, sól do smaku, ulubione zioła tłuszcz do smażenia szczypiorek Przygotowanie : Obraną cebulę kroimy drobno i przesmażamy na tłuszczu, dodajemy pokruszoną szczyptę kostki rosołowej - mieszamy Drożdże kruszymy drobno i dodajemy do cebuli , mieszamy długo by wszystko się połączyło, a drożdże do... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula