Składniki : 4 całe żółte tulipany tzn. z cebulkami, łodygą, liśćmi i kwiatami ok.1/2 szklanki popiołu z kory brzozy 1/4 szklanki wódki Przepis podaję za Stefanią Korżawską. Znajdziecie go w książce "Cztery kroki do zdrowia" W mojej książce przepis znajduje się na stronach 95 do 99. Warto samemu się z nim zapoznać. Podstawą maści są żółte tulipany, które kwitną i dlatego ten przepis podaję teraz. Zdążycie zrobić tę cenną maść, której moc poznałam osobiście :) Przygotowanie: Po zerwaniu tulipanów ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula