Przepis miałam od dawna w zeszycie wycięty przed laty z jakiegoś czasopisma. Wreszcie doczekał się realizacji, chce powiedzieć, że przygotowanie ciasta jest pracochłonne, ale jak już się zebrałam to i upiekłam... Odważony mak przepłukać i namoczyć w garnku najlepiej na całą noc. Dnia następnego odlać wodę przez gęste sito, wlać świeżej wody pół na pół z mlekiem i krótko zagotować. Ponownie odlać płyn i wystudzić. Po wystudzeniu zmielić mak dwukrotnie; utrzeć żółtka z cukrem, dodać do tego rozkruszone dr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula