Składniki : świeże kwiaty dyni tłuszcz do smażenia mąka, jajko,mleko, woda, sól- na ciasto Przygotowanie: Z podanych składników przygotować ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki Zerwane świeżo kwiaty trzeba otrząsnąć by pozbyć się ewentualnych robaczków W przygotowanym cieście zanurzamy każdy kwiat oddzielnie i kładziemy natychmiast na rozgrzany tłuszcz Smażymy krótko z obu stron Zjadamy natychmiast po lekkim wystudzeniu :) Pierwszy raz jadłam taki przysmak i napiszę tak: to bardzo smaczna przekąs... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula