W ten sposób można przygotować smaczny kompot . Wg mnie metoda jest szybka i prosta. Składniki : truskawki cukier świeże gałązki mięty Przygotowanie: Z truskawek usuń szypułki i najlepiej umyj pod bieżącą wodą na durszlaku, osącz, pokrój owoce na 2-3 części W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem Do wrzątku wsyp owoce, kiedy wszystko zacznie wrzeć gotuj ok. 5 min. Do wcześniej przygotowanych, czystych słoi wlewać ostrożnie truskawkowy kompot wraz z owocami Dołożyć czyste gałązki mięty do każdego słoj... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula