Składniki : rzodkiewki słona woda przyprawy takie jak do kiszenia ogórków Przygotowanie: Odcięte od liści rzodkiewki umyć Przygotować solankę w proporcji 1 łyżka soli na litr wody Rzodkiewki włożyć do słoja przekładając czosnkiem, koprem, chrzanem, ziarnami pieprzu, liściem laurowym Ułożone w słoju rzodkiewki zalewać solanką i zakręcić słoik. Przepis znalazłam u Marzyni Mamci . Dziękuję za pomysł :) Jak dla mnie smaczne są rzodkiewki ukiszone właśnie po tygodniu, te nie dokiszone są za jak dla mnie za ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula