Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Składniki : rzodkiewki słona woda przyprawy takie jak do kiszenia ogórków Przygotowanie: Odcięte od liści rzodkiewki umyć Przygotować solankę w proporcji 1 łyżka soli na litr wody Rzodkiewki włożyć do słoja przekładając czosnkiem, koprem, chrzanem, ziarnami pieprzu, liściem laurowym Ułożone w słoju rzodkiewki zalewać solanką i  zakręcić słoik. Przepis znalazłam u Marzyni Mamci . Dziękuję za pomysł :) Jak dla mnie smaczne są rzodkiewki ukiszone właśnie po tygodniu, te nie dokiszone są za jak dla mnie za ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórki kiszone, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.