Składniki : 7 dag kaszy manny 20 dag mąki pszennej w ty, 1/3 część mąki ziemniaczanej 7 dag cukru 3 dag masła 1 jajko 1/2 szklanki ciepłego mleka 4 łyżeczki proszku do pieczenia 8 dag bakalii Przygotowanie : Cukier utrzeć z masłem, dodać jajko i ponownie ucierać na puszystą masę Mąki zmieszać z kaszą, proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i ucierać Wlać stopniowo mleko i nadal ucierać ( masa nie może być zbyt sucha, jeśli trzeba dodać tyle mleka by swobodnie dało się rozsmarować w natłuszczonej foremce) Wsyp... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula