Gruszki w occie

Gruszki w occie

Gruszki w occie

 W tym roku jest urodzaj owoców, warto może zrobić choć kilka słoiczków pysznych gruszek. W czasie zimy swoim smakiem przypominać nam będą lato... Składniki : ok.1,5 kg twardych gruszek 3/4 szklanki 10% octu 1 szklanka cukru 5 szklanek wody kilkanaście goździków ewentualnie laska cynamonu Przygotowanie: Umyte gruszki obrać cienko ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne Wkładać do wody lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym, wtedy nie ściemnieją tak mocno- wszystkie na raz wyjąć z tej wody ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gruszka, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.