Na straganach przepych świeżych owoców i warzyw , stąd moja propozycja. Smaczna i prosta :) Składniki : 20 dag świeżej fasoli 2 duże marchwie 1 ziemniak masło klarowane, sól, cukier Przygotowanie : Świeżą fasolę umyć, chwilę namoczyć Obraną, umytą marchew pokroić w kostkę Osobno ugotować fasolę w posolonej wodzie i osobno marchew z pokrojonym drobno ziemniakiem i łyżką masła Ugotowane do miękkości składniki połączyć, doprawić do smaku solą, odrobiną cukru, jeśli trzeba dodać jeszcze odrobinę masła. ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula