Dżem malinowo-jeżynowo-borówkowy

Dżem malinowo-jeżynowo-borówkowy

Dżem malinowo-jeżynowo-borówkowy

  Składniki : 30 dag jeżyn 50 dag borówek amerykańskich 20 dag malin dżemix 2:1 Przygotowanie : Owoce umyć, doskonale osączyć Zasypać Dżemixem i dalej postępować tak jak podano w przepisie na opakowaniu.                                   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

maliny, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.