Składniki: ok. 600 g przecieru z dyni surowej 370 g mąki 1 jajko 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cynamonu 200 ml oleju 270 g cukru szczypta soli ewentualnie rodzynki czy żurawina, u mnie garść obu owoców suszonych Przygotowanie: Do miski wsypać cukier, wbić jajko- ucierać Dolać olej i ucierać nadal, pomimo, że idzie opornie Dosypywać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem i cynamonem oraz szczyptą soli- ucierać Dodać zmiksowana dynię i nadal ucierać, dodać ewentualnie garść rodzynek, żurawiny ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula