Składniki : 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 15 dag cukru pół szklanki mleka i pół szklanki oleju 3 jajka 1/2 kg śliwek węgierek łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Całe jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę Śliwki umyć, wypestkować, piekarnik nagrzać do 180* C W trakcie ucierania dodawać stopniowo olej, a potem zmieszane mąki - ciągle ucierać Dodać proszek do pieczenia oraz letnie mleko - ucierać Okrągłą formę o średnicy 28 cm natłuściłam i przelałam masę Piekłam przez około 50 m... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula