Składniki : płat ciasta francuskiego jedna cukinia mała czerwona papryka żółty ser, ulubione zioła musztarda i majonez jajko Przygotowanie: Przed wyłożeniem ciasta z lodówki trzeba przygotować wszystkie składniki by ciasto nie zdążyło się rozmrozić Umytą cukinie pokroić w dość cienkie,długie plasterki i ułożyć na patelni grillowej, grillować z obu stron- wystudzić Paprykę również pokroić w dość długie kawałki Ser żółty zetrzeć na tarce lub w cienkie plasterki, jajko utrzepać Gdy mamy już przygotowane w/w... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula