FONDUE SEROWE

FONDUE SEROWE

FONDUE SEROWE

Propozycja na spotkania w większym gronie. Fondue (z franc.fondre – roztapiać się) jest najbardziej znaną szwajcarską potrawą. Jada się ją wspólnie z jednego garnka (caquelon) długimi widelczykami. Podstawowym składnikiem jest oczywiście ser. Powinno się używać co najmniej dwóch gatunków. Najczęściej jest to ementaler, gruyere, cheddar lub appenzeller. Dodatek białego wytrawnego wina, odrobina wiśniówki, przyprawy do tego grzanki z bułki lub chleba i mamy pyszne serowe fondue. Przyrządza się również fondue mięsne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję