Były amerykańskie pączki , teraz czas na oponki serowe. Nie zajmują dużo czasu, ciasto jest bez drożdży, więc nie czekamy aż coś wyrośnie. Wałek idzie w ręce, smażymy raz, dwa, trzy i jemy. Z mojej produkcji zostały raptem 2 sztuki. Nie przeliczam nawet na kalorie, jakie dziś pochłonęłam. Korzystałam z przepisu od Kwestii Smaku , gdzie oponki aż mnie wołały – zrób, zrób :) Składniki (na ok.12 szt) 250 g mąki pszennej 2 jajka 1.5 łyżeczki sody 1/3 szklanki cukru 250 g twarogu rozdrobnionego widelcem cuki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...