Przepis na : śniadanie
200 g czerwonej soczewicy 2 łyżki suszonej pokrzywy 50 g zielonych oliwek 0,5 litra bulionu 2 ząbki czosnku sól morska pieprz Składniki pozwalają na przygotowanie ok. 500 g pasty. Przygotowanie. 1. Czerwona soczewica: Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie i gotować w bulionie pod przykryciem przez 15 minut. Kiedy soczewica wchłonie cały bulion można dodać gorącej wody. Dosolić do smaku pod koniec gotowania. 2. Pasta: Soczewicę odcedzić z wody. Dodać zielone oliwki oraz 2 ząbki czosnku. Za pomocą blendera zmiksować n... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...