Cześć! Może to nie jest zupa tak wykwintna jak z borowików, ale podobnie pyszna! Zupa pieczarkowa. Każdy ma swój pomysł na jej wykonanie. Można ugotować na rosole np. z niedzieli albo na wywarze z kości. Moja pieczarkowa jest bardzo szybka w wykonaniu. Jakiś czas temu odeszłam od gotowania zup na wywarach z kości bądź korpusów. Czasami jeszcze zdarzy mi się to, ale rzadko. Moją zupę ugotowałam na maśle. Składniki: * 20 dkg pieczarek * 4 ziemniaki * 1 marchew * 1 mała pietruszka * 1/2 szklanki śmietanki 30% * 1 cebu... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.