Krupnik na bulionie drobiowym

Krupnik na bulionie drobiowym

Krupnik na bulionie drobiowym

Krupnik to zupa bardzo popularna w Polsce. Bardzo smaczny pomysł na ogrzanie się w chłodne dni bądź wspomaganie przy leczeniu przeziębienia. Krupnik gotuję na wywarze wieprzowym, drobiowym albo całkiem tylko na maśle. Zależy to od chęci lub tego co akurat mam w lodówce. Ten ugotowałam na bulionie z drobiu. Delikatny i bardzo smakowity. Moja rodzina bardzo lubi taką zupkę.   Składniki: * 10 dkg kaszy jęczmiennej perłowej * 2-3 l bulionu drobiowego * 3-4 średniej wielkości ziemniaki * 2 średniej wielkośc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.