Cześć :D Tak zabolało trochę spaść z gór prosto w ogórki :P To było coś w rodzaju szoku termicznego :/ No, ale nic, dziś drugi dzień po powrocie z gór i już ogarniam troszkę rzeczywistość :D Chociaż dla mnie rzeczywistość, to własnie była tam wysoko. Nie chciało mi się zwyczajnie wracać, no ale ogórki by mi przerosły przecież....:P Najszybsze w wykonaniu to są ogórki kiszone. Lubię zawsze gdy są mniejsze, ale w sytuacji gdy się przegapiło i troszkę przerosły, na kiszone jak najbardziej się nadają. Właściw... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.