Przepis na : śniadanie
Dzień dobryyyy ! :D Pobudka! :D Jeśli są problemy z przebudzeniem, to może moja jajecznica skusi największych śpiochów :D Delikatna, puszysta i aksamitna, rozpływa się na języku ....mniaaammmmm.... Ja lubię taką mało ściętą, a Wy? Porcja dla jednej osoby: * 2 jajka * łyżeczka masła * łyżeczka śmietany 18% lub 22% * szczypta soli, pieprzu * odrobina prażonej cebulki do posypania Jajka roztrzepałam ze śmietaną. Masło roztopiłam na patelni i wylałam masę jajeczną. Smażyłam na delikatnym ogniu i zdjęłam z niego kiedy ja... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.