Cześć :D Galareta wieprzowa albo zimne nóżki. U mnie w rodzinnym domu zazwyczaj mówiło się galareta - i tyle :D Smak i wspomnienie mojego dzieciństwa. Przyznam się szczerze, nie przepadałam za nią :D Do tego smaku chyba się dojrzewa. Zawsze odsuwałam skórki na bok, mięska skubnęłam odrobinę a jadłam samą "wodę" pokropioną obficie octem. Z czasem zaczęłam skubać więcej z tej galarety. A z biegiem lat zabrałam się sama za jej przygotowanie. Każdy chyba ma swój patent na galaretę wieprzową. Ja ją gotuję tak ja... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.