Przepis na : deser
Cześć! Z okazji zbliżających się świąt wielkanocnych zaczęłam testować różne smakołyki. Wśród nich znalazł się placek cytrynowy. Najchętniej nie nazywałabym tego plackiem, to brzmi dość pospolicie. Nadałabym nazwę babki piaskowej cytrynowej. Dlaczego? Dlatego, że ten smak i konsystencja w niczym nie przypomina placka a świetną babeczkę! Ten aromat i kolor…bajka. To ciasto, które upiekłam nadaje się do dużej formy babki, albo dwóch mniejszych. Polane lukrem i przyozdobione zachwyci najbardziej wybrednych... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.