Fasolka z bobem w pomidorach

Fasolka z bobem w pomidorach

Troszkę inny sposób na fasolkę, z dodatkiem bobu. Żeby nie było nudno. Zdrowe warzywka, w tej wersji mogą być dodatkiem, ale w zupełności mogą stanowić całkowite, odrębne, pożywne danie. Szczególnie polecam wszystkim znudzonym tradycyjnymi sposobami serwowania fasolki. Składników nie ma wiele, a i przygotowanie jest wprost banalne. Przygotujcie zatem: 400 g fasolki szparagowej 250 g bobu 5 ząbków czosnku średnią cebulę 4 średnie pomidory (można zastąpić ok 200 ml przecieru) łyżeczkę suszonej bazylii sól, pieprz...

Czytaj dalej na blogu Pichceniomania

Autor

PichceniomaniaPichceniomania

Gotuję, to jest moja ukochana forma relaksu, jedzenie tego, co ugotuję niestety też ;) Od niedawna piszę swojego bloga, którym dzielę się ze światem. Obecnie jest to zbiór przepisów- opowieści o tym, jak i dlaczego powstają moje potrawy. Znajdziecie tu dania kuchni wszelakiej, czasem absolutnie klasyczne, a czasem jedynie inspirowane klasyką. Moja miłość to kuchnia włoska i polska, ale w swoim prywatnym jadłospisie stawiam na różnorodność. Uwielbiam próbować nowych smaków, podróżując ważnym punktem jest kosztowanie lokalnych specjałów. O tych wyjazdowych doznaniach też postaram się tutaj co nie co pisać. Miłej lektury!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, fasolka szparagowa, suszone pomidory, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Pichceniomania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.