Gnocchetti z kiełbasą, pomidorami i szafranem
Gnocchetti z kiełbasą, pomidorami i szafranem
(Malloreddus alla campidanese’) Znowu mnie naszło na Gnocchetti Sardi czyli Malloreddus , jak są nazywane w dialekcie. No, zwyczajnie uwielbiam ten typ pasty 😋 . Dwa, tylko dwa składniki - mąka (rzecz jasna semolina rimacinata ) i woda. Zero wałkowania. Z narzędzi wystarczy tylko deseczka do gnocchi albo, na upartego, widelec. Czego chcieć więcej? No, może sosu z włoskiej kiełbasy, pomidorów i szafranu 😀 I z tą kiełbasą właśnie jest troszkę zachodu. Oryginalną, włoską Salsiccię dostać w Polsce je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasta Po Polsku
Autor
Marcin Zgiernicki
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kiełbasa, pasta, makaron, sosy, mięso, biała kiełbasa
Inne przepisy z Pasta Po Polsku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję