Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Chłodnik litewski

Przepis na : obiad

Wierzcie mi, taki chłodnik jest warty grzechu ;-) Jest rewelacyjny w smaku i trudno nie sięgnąć po dokładkę.Wspaniałym dodatkiem jest koncentrat barszczu Krakus. Dodaje nie tylko smaku, ale również sprawia, że nasz chłodnik ma idealny różowy kolor. Wszystko tak pięknie wygląda na talerzu, że aż szkoda zabrać się za jedzenie. SKŁADNIKI 3 ogórki małosolne lub kiszone 3 małe botwinki 2 ząbki czosnku 1 litr maślanki 3 małe ogórki gruntowe (o wadze łącznej 125  g) 3 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki koncentrat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.