Risotto ze szparagami i chorizo

Risotto ze szparagami i chorizo

Risotto ze szparagami i chorizo

Przepis na : obiad

Dalej korzystam z krótkiego sezonu na szparagi. Tym razem delektuję się nimi w kremowym risotto, fajnie podkręconym przez pikantne chorizo. Musicie przyznać, że wygląda smakowicie?   Składniki /3-4 porcje/: 150 g ryżu arborio 1 cebula biała 6 szparagów ok. 10 plasterków chorizo 1 łyżeczka oliwy 3/4 l bulionu 5 łyżek masła sól, pieprz tymianek, bazylia 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka startego parmezanu   Wykonanie:   Czytaj dalej... Artykuł Risotto ze szpar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.