Jabłka pieczone z żurawiną i miodem

Jabłka pieczone z żurawiną i miodem

Jabłka pieczone z żurawiną i miodem

Kiedy przychodzi jesień zawsze staram się coś zrobić z jabłek, czy to szarlotkę, czy sok z jabłek czy jabłka pieczone. Kiedyś dość często robiła je moja babcia, a dziś sobie przypomniałam o tym deserze, trochę zmieniłam, trochę dodałam i zaserwowałam :) Składniki: jabłka, miód, żurawina, masło, olej rzepakowy. Przygotowanie: Jabłka umyć, odciąć półcentymetrowy kawałek z góry jabłka robiąc czapeczkę. Z jabłka wydrążyć ogryzek robiąc tym samym miejsce na nadzienie. W zagłębieniu wkładamy łyżeczkę miodu kawałek masła i ki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Państwo Wojtczuk gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.