ZAKWAS NA CHLEB

ZAKWAS NA CHLEB

ZAKWAS NA CHLEB

Dziś podaję przepis na chlebowy zakwas. Wprawdzie nie jestem ekspertem w pieczeniu chleba na zakwasie, ale cały czas się uczę i poszerzam swoją wiedzę w tej oto dziedzinie.  Zakwas robimy przez 5-7 dni. SKŁADNIKI : mąka żytnia typ 2000 letnia przegotowana woda litrowy wyparzony słoik z zakrętką ściereczka Zakwas należy dokarmiać co 24 godziny więc wybierzmy odpowiednią dla siebie porę np. 19:30 PIERWSZY DZIEŃ : Każdego dnia o 19:30 wsypujemy do słoika np. po 3 łyżki mąki i tyle samo letniej wody (chodz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, deser, desery, słoik, pieczywo, chleb na zakwasie, chleb mieszany

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.