Miod z cytryna i imbirem to świetny, domowy sposób na bolace gardlo lub podniesienie odpornosci. Można używać go z dodatkiem zimnej lub gorącej wody lub jako dodatek do herbaty. Tak wiem, miód traci swoje właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jednak wypicie gorącej wody lub herbaty z tym syropem, przynosi ogromna ulge na zapchane sluzem, obolale gardlo. Tego sposobu nauczyłam się mieszkając w Anglii, tutaj jest to najpopularniejszy sposób na „zawalone” i bolące gardło i świetnie działa w... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni