SKLADNIKI: CIASTO: 500 G MĄKI TORTOWEJ 50 ML OLIWY Z OLIWEK EXTRA VIRGIN 1 JAJKO 125 G NATURALNEGO JOGURTU 125 ML MLEKA + ŁYŻKA DO POSMAROWANIA CIASTA 10 G ŚWIEŻYCH DROŻDŻY 1 ŁYŻECZKA SOLI 1 ŁYŻECZKA CUKRU MASLO: 150 – 200 G MASŁA 5 – 6 ZĄBKÓW CZOSNKU ŚWIEŻE LUB SUSZONE ZIOŁA U MNIE SZCZYPIOREK I PIETRUSZKA ZIELONA. 120 G STARTEGO ZOLTEGO SERA WYKONANIE: W GARNUSZKU PODGRZAĆ MLEKO DO TEMP CIALA. DO MLEKA DODAĆ CUKIER I ROZPUŚCIĆ W NIM DROŻDŻE. DO MISKI PRZESIAĆ MĄKĘ OPRÓCZ SOLI. ZACZĄĆ WYRABIAĆ CIASTO DO POLA... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni