Biszkopt migdałowy z ajerkoniakowym kremem.

Biszkopt migdałowy z ajerkoniakowym kremem.

Biszkopt migdałowy z ajerkoniakowym kremem.

Dzisiaj kochani pokaże Wam super szybki sposób na zrobienie pysznej i nieco innej babki z ajerkoniakowym kremem. Ta dwukolorowa babka na pewno będzie świetna opcja na Wasz wielkanocny stol. Robi się ja niezwykle szybko i zawsze wychodzi. Składniki: CIASTO: 100 g maki pszennej szczypta soli 180 g zmielonych migdałów 3/4 szklanki cukru 5 białek 4 żółtka 2 łyżki kakao KREM: 30 ml ajerkoniaku 40 g cukru pudru 50 g masła DODATKOWO: garść płatków migdałowych cukier puder do posypania ciasta Zapraszam również do obejrzen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani M - kuchnia smakowita

Warto przeczytać

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Autor

Monika Monika

Pani M - kuchnia smakowita, to blog, na ktorym bede sie dzielic z Wami przepisami i smakami z kraju i ze swiata. Moje doswiadczenie z gotowaniem jest typowo amatorskie. Uwielbiam gotowac, a probowanie nowych przepisow sprawia mi ogromna frajde i przyjemnosc. Mam nadzieje, ze uda sie mi zarazic Was moim entuzjazmem do odkrywania nowych smakow, a moje gotowanie zainspiruje Was w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babki, likier, torty, tort, wielkanoc, biszkopt, pączki

Inne przepisy z Pani M - kuchnia smakowita

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.