Dość ostre, grillowane udka z kurczaka, w oryginalnej jamajskiej marynacie. To chyba najbardziej znane danie tradycyjnej kuchni jamajskiej „Jerk”. Kuchnia ta charakteryzuje się specyficzną metodą przygotowywania potraw poprzez wolne pieczenie i/lub wędzenie. Najważniejsze w przygotowaniu tego dania jest długie marynowanie. Niektóry zalecają nawet 48 godzin. Bardzo ważnymi składnikami marynaty są ostre papryczki, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa. Print Jamaican Jerk Chicken Course Danie główne, Gril... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...