Rabarbar prosto z działeczki. Świeżo zerwany i dodany do ciasta sprawił, że smakowało ono wyśmienicie. Rabarbar trochę nie jest przez nas doceniany a jest przecież bogaty w sód, potas, magnez, żelazo, fosfor i witaminę C. Należy go cenić za nisko kaloryczność, ponieważ 100g to tylko 20 kcal. Osoby chorujące na nerki i reumatyzm powinny na niego uważać, gdyż jest źródłem szkodliwego kwasu szczawiowego. &nb... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...Jesteśmy młodym małżeństwem uczącym się gotować. Oboje lubimy spędzać czas w kuchni, poznawać nowe smaki, eksperymentować i przyjmować gości. Podczas gotowania potrafimy mieć odmienne zdania ale zawsze staramy się dojść do porozumienia. Zależy nam aby nasza kuchnia była smaczna, pełna miłości a zarazem pikante