Przepyszne nadziewane pierniczki, które nie potrzebują leżakowania by zmięknąć, ponieważ od razu wychodzą super mięciutkie! Jako nadzienia użyłam domowych powideł śliwkowych, ale możecie nadziać je dowolnym dżemem lub marmoladą ( ważne: unikajmy rzadkich dżemów ) albo np. marcepanem :). Są naprawdę wspaniałe, wciągające, a oblane czekoladą nie mają sobie równych. Zdecydowanie lepsze niż te ze sklepu :). Tylko uwaga - najlepiej zrobić je tuż przed samymi świętami, bo zrobione wcześniej...mogą do nich nie dot... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...