Pieczona biała kiełbaska zawijana w boczek to świetne danie na Wielkanocny stół. Mimo swojej prostoty wykonania jest naprawdę przepyszna. Wypróbujcie ten przepis. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 białych kiełbasek 3 średnie cebule 5 plasterków boczku wędzonego surowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Cebulkę obieramy i kroimy w ćwiartki. Po kolei kiełbaski owijamy plastrem boczku. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na dnie układamy białe kiełbaski j... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...