Omlet a la caprese

Omlet a la caprese

Omlet a la caprese

Przepis na : śniadanie

Składniki ( 2 porcje) : 2 jaja 1 łyżeczka masła do smażenia 200 g pomidora 125 g mozzarelli 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone sól, pieprz Przygotowanie: jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj mozzarellę pokrój w plastry pomidory umyj i pokrój w plastry na patelni rozgrzej łyżeczkę masła wylej na patelnię masę jajeczną i ułóż na niej naprzemiennie w koło mozzarellę i pomidory, możesz na wierzchu posypać ulubioną zielenią sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mascarpone, śniadania

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.