„Titówka „, wędzona , podsuszana , mielonka wieprzowa Mielonka wieprzowa jest sama w sobie pyszna , jeśli jest domowa i znamy jej skład . Titówka , powstała niechcący , a właściwie przypadkiem , gdyż przy wędzeniu dostała na chwilkę zbyt wysokiej temperatury i spadła . Szybko ją wyłowiłam z mojej wędzarniczej beczki , ale już nie była tak ładna jak jej siostry . Więc zawisła bidula najpierw na jabłonce Titówce ( stąd nazwa ) przy wędzarni , na dwa dni bo zapomniałam ( dobrze, że koty nie wyczaił... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...