Przepis na : śniadanie
Kasztelańska wędlina słoikowa Pyszna, Kasztelańska wędlinka słoikowa , to mój kolejny pomysł na jesienne dodatki do kanapek . Właśnie o tej porze roku zaczynam wędzić , parzyć i suszyć domowe wędlinki . Dlaczego właśnie teraz , bo nie ma nic bardziej przyjemnego niż siedzenie w ciepłej kuchni lub przy gorącej wędzarni ,gdy ogród otulają kolorowe liście i pierwszy chłodek Wędlina bardzo prosta do zrobienia , lepiej ją jednak przechowywać w lodówce . Chyba że ktoś się uprze i dodatkowo będzie pasteryzował, przez dwa ... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...