Focaccia z pomidorami i tymiankiem

Focaccia z pomidorami i tymiankiem

Focaccia z pomidorami i tymiankiem

Focaccia to danie z kuchni włoskiej. Trochę inna odmiana pizzy. Można przygotowywać ją z różnymi dodatkami, ziołami. Z sosem lub oliwą. Ja zrobiłam z pomidorami i tymiankiem, a na koniec zjedzona moczona w oliwie z oliwek. Ulubione danie mojego starszego syna i na Jego życzenie dzisiaj robiłam. Może i Wy skusicie się na takie pyszności? Składniki 400 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 szklanka mleka 50 g oleju sól tymianek 1 duży pomidor oliwa z oliwek Drożdże pokruszyć do garnuszka, do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.