Kokosowy krem z pieczonych buraków

Kokosowy krem z pieczonych buraków

Kokosowy krem z pieczonych buraków

  O rany, ale mam da Was pyszny przepis na szybki obiad :) Tym razem z burakami na mleku kokosowym i z migdałami. Obłędnie proste i pyszne. Składniki:  350g buraków obranych  2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 20 g masła 500 ml bulionu 400 ml mleka kokosowego  0,5 łyżeczki gałko  muszkatołowej szczypta  chili prażone płatków migdałów  sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym. Buraki przekrój na ćwiartki, ułóż je n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.