Indyk w sosie kokosowym

Indyk w sosie kokosowym

Indyk w sosie kokosowym

Indyk w sosie kokosowym Składniki: 250 g indyka 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 duża, czerwona cebula mały kawałek imbiru 200 ml mleka kokosowego  sól pieprz oliwa Indyka pokroiłam w kostkę, a cebulkę w plasterki. Fasolkę umyłam i odcięłam końcówki. Imbir obrałam i pokroiłam na drobniutkie kawałki. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam indyka i cebulkę. Dodałam fasolkę, sól, pieprz i ok 20 ml wody. Wszystkie składniki dusiłam pod przykryciem ok 1 h i 20 min. Dodałam mleko kokosowe i dusiłam ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietadieta

Autor

Monika K

Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

indyk, fasolka, kokosowe, imbir, fasolka szparagowa, sosy, ryż, sos do ryżu

Inne przepisy z nietadieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.