Szparagi z bobem i ziemniakami

Szparagi z bobem i ziemniakami

Szparagi z bobem i ziemniakami

Szybki lancz z ugotowanych ziemniaków i bobu, później przesmażonych i pociętych na paski szparagi. Podane z sadzonym jajkiem i szczypiorkiem. Czas : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: Pęczek szparagów 8 młodych ziemniaków Szklanka bobu (może być mrożony) 2 jajka Kilka łyżek siekanego szczypiorku 2 łyżki masła 1 łyżka oleju Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 Umyj ziemniaki, pokrój w plastry, włóż do rondla, zalej wodą, wstaw na kuchenkę, zagotuj. Gotuj 10 minut. Przepłucz bób, wsyp d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, szparagi

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.